Nordic Waterproofing hankkii 70 % EG-Trading Oy:stä

Nordic Waterproofing Group on allekirjoittanut sopimuksen hankkia 70 % suomalaisesta EG-Trading Oy:stä (”EG-Trading”). Tammisaarella päätoimipistettään pitävä EG-Trading kasvattaa maksaruohomattoa ja tarjoaa laajan valikoiman viherrakentamisen ratkaisuja. EG-Tradingilla on 15 työntekijää ja vuotuinen liikevaihto on kolme (3) miljoonaa euroa. Hankinta laajentaa viherrakentamisen liiketoimintamme kattavuutta pohjoismaisessa markkinassa.

EG-Tradingin liiketoimintamalli on hyvin samanlainen kuin konserniimme kuuluvan Veg Techin. Asiakaskunta koostuu uudisrakentamisen osalta rakennusliikkeistä sekä katto- ja infraurakoitsijoista, korjausrakentamisen puolella kiinteistönomistajista. Hankinta on osa Nordic Waterproofingin strategiaa kestävän kehityksen ratkaisujen laajentamiseksi Pohjoismaissa.

Kaupan odotetaan toteutuvan 1. lokakuuta 2022. NW:llä on optio ostaa loput 30 prosenttia osakkeista vuonna 2025. Hankinta rahoitetaan Nordic Waterproofingin nykyisillä rahoitusjärjestelyillä. Hankinnalla odotetaan olevan hyvin pieni vaikutus Nordic Waterproofingin osakekohtaisiin tuloksiin vuonna 2022 Tuotteet ja ratkaisut -segmentissä.

”EG-Trading on kehittynyt hyvin usean vuoden ajan ja tämä on luonnollinen askel kehityksen tehostamiseksi Suomen markkinassa,” sanoo EG-Tradingin toimitusjohtaja Tanja Fri.

“EG-Trading on luonnollinen hankinta meille tässä liiketoimintasegmentissä. Olemme tyytyväisiä voidessamme laajentaa viherrakentamisen ratkaisujemme tarjontaa,” kertoo NW Suomen toimitusjohtaja Esa Mäki.

”Nordic Waterproofingin strategia on kasvaa sekä orgaanisesti että yritysostoin. Hankkimalla EG-Tradingin laajennamme kestävän kehityksen ratkaisutarjoomaamme Suomessa. Olemme iloisia siitä, että EG-Tradingin johto jatkaa vähemmistöosakkaana ja toivotamme uudet suomalaiset kollegamme tervetulleiksi Nordic Waterproofingille,” sanoo Nordic Waterproofing Groupin konsernijohtaja Martin Ellis.

Lisätiedot: Per-Olof Schrewelius, talousjohtaja ja sijoittajasuhteet
Puh.: +46 707 82 79 58
e-mail: pos@nordicwaterproofing.com

Nordic Waterproofing lyhyesti
Nordic Waterproofing on yksi johtavista toimijoista Pohjois-Euroopan vedeneristysmarkkinoilla. Yritys tarjoaa laadukkaita vedeneristystuotteita ja -ratkaisuja Ruotsissa, Suomessa, Tanskassa, Norjassa, Belgiassa, Alankomaissa, Puolassa, Isossa-Britanniassa ja Saksassa. Nordic Waterproofing tarjoaa myös asennuspalveluita kokonaan omistamissaan tytäryhtiöissä Suomessa ja osaomisteisissa franchise-yrityksissä Tanskassa. Yritys markkinoi tuotteitaan ja ratkaisujaan useiden brändien alla, joista kaikilla on pitkä historia ja joista useimmat ovat vedeneristysalan vakiintuneimpien ja tunnetuimpien brändien joukossa omilla markkinasegmenteillään, kuten Mataki, Trebolit, Phønix Tag Materialer, Kerabit, Nortett, SealEco, Distri Pond, SPT-Painting, Taasinge Elementer, RVT ja Veg Tech. Nordic Waterproofing on listattu keskisuurten yritysten segmenttiin Nasdaq Stockholmissa pörssikoodilla NWG.
Lisätiedot: www.nordicwaterproofing.com
EG-Trading Oy lyhyesti 
EG-Trading tarjoaa laajan valikoiman viherrakentamisen tuotteita, sekä omia maksaruohomattoja että muiden toimittajien tuotteita pääosin Suomen markkinoille. Liiketoimintamalli on hyvin samanlainen kuin konserniimme kuuluvalla Veg Techilla. Asiakaskunta koostuu uudisrakentamisen osalta rakennusliikkeistä sekä katto- ja infraurakoitsijoista, korjausrakentamisen puolella kiinteistönomistajista. EG-Tradingilla on 15 työntekijää ja vuotuinen liikevaihto on kolme (3) miljoonaa euroa.
Lisätiedot: www.eg-trading.fi
EG-Trading kasvattaa Nordic Green Roof® -maksaruohomattoja Tammisaaressa. Valikoimaan kuuluu laaja valikoima muitakin viherrakentamisen ratkaisuja.