Nordic Waterproofing hankkii 70 % VKP Holding Oy:stä

Nordic Waterproofing Group on allekirjoittanut sopimuksen 70 % osakeosuuden hankkimisesta suomalaisesta VKP Holding Oy:stä (”VKP”). Kajaanissa pääkonttoriaan pitävä VKP Group toimii katto- ja vedeneristysurakoitsijana. VKP Groupissa työskentelee 75 työntekijää ja vuotuinen liikevaihto on yhdeksän (9) miljoonaa euroa. Hankinta laajentaa yhdessä olemassa olevien asennuspalveluidemme kanssa kattopalveluiden maantieteellistä kattavuutta Suomen markkinoilla.

VKP Holding Oy on konsernin emoyhtiö ja omistaa kokonaan Vesikattopalvelu Kajaani Oy:n, Vesikattopalvelu Kuusamo Oy:n and Vesikattopalvelu Nurmes Oy:n. Yhtiön toimintaan kuuluvat erilaiset katto- ja vedeneristyspalvelut ja yhtiö on erikoistunut erityyppisiin kattosaneerauksiin sekä huoltopalveluihin. Hankinta on osa Nordic Waterproofingin strategiaa tuote- ja palveluvalikoiman laajentamiseksi.

Kaupan odotetaan toteutuvan 1. heinäkuuta 2022. NW:llä on optio ostaa loput 30 prosenttia osakkeista kahdessa erässä, ensimmäinen vuonna 2024 ja toinen vuonna 2026. Hankinta rahoitetaan Nordic Waterproofingin nykyisillä rahoitusjärjestelyillä. Hankinnalla odotetaan olevan pientä positiivista vaikutusta Nordic Waterproofingin osakekohtaisiin tuloksiin vuonna 2022 Asennuspalvelut -segmentissä.

”Liiketoimintamme on kasvanut hyvin usean vuoden ajan ja tämä on luonnollinen askel kehityksen tehostamiseksi,” kertoo VKP Holding Oy:n edellinen pääomistaja Petri Kemppainen.

“VKP on luonnollinen hankinta alueella, jossa meillä on alhainen markkinaosuus. Olemme tyytyväisiä voidessamme vahvistaa asennuspalveluidemme asemaa tällä alueella, sanoo NW Suomen toimitusjohtaja Esa Mäki.

”Nordic Waterproofingin strategia on kasvaa sekä orgaanisesti että yritysostoin. Hankkimalla VKP:n laajennamme kattopalvelutarjontaamme Suomessa. Olemme iloisia siitä, että VKP:n johto jatkaa vähemmistöosakkaana ja toivotamme uudet suomalaiset kollegamme tervetulleiksi Nordic Waterproofingille”, sanoo Nordic Waterproofing Groupin konsernijohtaja Martin Ellis.

Lisätiedot: Per-Olof Schrewelius, talousjohtaja ja sijoittajasuhteet
Puh.: +46 707 82 79 58
e-mail: pos@nordicwaterproofing.com

Nordic Waterproofing lyhyesti
Nordic Waterproofing on yksi johtavista toimijoista Pohjois-Euroopan vedeneristysmarkkinoilla. Yritys tarjoaa laadukkaita vedeneristystuotteita ja -ratkaisuja Ruotsissa, Suomessa, Tanskassa, Norjassa, Belgiassa, Alankomaissa, Puolassa, Isossa-Britanniassa ja Saksassa. Nordic Waterproofing tarjoaa myös asennuspalveluita kokonaan omistamissaan tytäryhtiöissä Suomessa ja osaomisteisissa franchise-yrityksissä Tanskassa. Yritys markkinoi tuotteitaan ja ratkaisujaan useiden brändien alla, joista kaikilla on pitkä historia ja joista useimmat ovat vedeneristysalan vakiintuneimpien ja tunnetuimpien brändien joukossa omilla markkinasegmenteillään, kuten Mataki, Trebolit, Phønix Tag Materialer, Kerabit, Nortett, SealEco, Distri Pond, SPT-Painting, Taasinge Elementer, RVT ja Veg Tech. Nordic Waterproofing on listattu keskisuurten yritysten segmenttiin Nasdaq Stockholmissa pörssikoodilla NWG.
Lisätiedot: www.nordicwaterproofing.com
VKP Holding Oy lyhyesti 
VKP Group toimittaa katto- ja vedeneristyspalveluita ja sen pääkonttori on Kajaanissa. VKP Holding Oy on konsernin emoyhtiö ja omistaa kokonaan Vesikattopalvelu Kuusamo Oy:n, Vesikattopalvelu Kajaani Oy:n and Vesikattopalvelu Nurmes Oy:n. Yhtiön toimintaan kuuluvat erilaiset kattoasennus- ja vedeneristyspalvelut. VKP:llä on 75 työntekijää ja vuotuinen liikevaihto on yhdeksän (9) miljoonaa euroa.
Lisätiedot: www.vesikattopalvelu.fi
VKP Group toimittaa katto- ja vedeneristyspalveluita