Nordic Waterproofing on hankkinut enemmistöosuuden aurinkosähköratkaisuja tarjoavasta Playgreen Finland Oy:stä

Nordic Waterproofing Group on tänään allekirjoittanut sopimuksen hankkia 31 % suomalaisesta Playgreen Finland Oy:stä (“Playgreen”), joka suunnittelee, myy ja asentaa aurinkosähköratkaisuja. Sopimus allekirjoitettiin ja kauppa toteutui samanaikaisesti. Vuonna 2020 Nordic Waterproofing hankki 33 % Playgreenin osakekannasta, joten omistusosuus on nyt kaikkiaan 64 %. Nordic Waterproofingilla on optio ostaa loputkin 36 % osakkeista.   

Playgreen Finland Oy perustettiin 2010 Porvoossa. Yritys on siitä lähtien palvellut asiakkaitaan aurinkovoimaloiden suunnittelussa, komponenttivalinnoissa sekä asennuksessa. Playgreen tarjoaa ympäristöystävällisiä, räätälöityjä uusiutuvan energian ratkaisuja asennettavaksi julkisiin rakennuksiin, teollisuuteen, maatiloille sekä pientaloihin. Asiakkaille toimitetaan korkealaatuisia aurinkopaneeliratkaisuja varta vasten kunkin kohteen erityistarpeisiin suunniteltuina koko Suomen alueella. Playgreen suunnittelee ja toimittaa myös sähköautojen latauspisteitä. Yrityksellä ei ole omaa tuotantoa, päätoimipiste sijaitsee Vantaalla.

”Nordic Waterproofing on hyvin tyytyväinen voidessaan lisätä omistusosuuttaan Playgreenissä. Yhtiöllä on mielenkiintoinen asema nopeasti kasvavassa aurinkovoimalamarkkinassa ja aurinkosähköstä löytyy asiakkaitamme hyödyttäviä synergioita muihin liiketoimintoihimme”, kertoo Nordic Waterproofing Suomen toimitusjohtaja Esa Mäki.

“Playgreen on kehittynyt hyvin usean vuoden ajan ja NW:n ollessa osaomistajana olemme havainneet synergioita ja kehitysmahdollisuuksia yhdessä NW:n liiketoimintojen kanssa,” sanoo Playgreen Finland Oy:n toimitusjohtaja Jouni Penttinen. ”Olemme tyytyväisiä, että meillä on nyt vahva enemmistöomistaja, jolla on laaja ymmärrys liiketoiminnastamme sekä pitkän tähtäimen kehityssuunnitelmia. Näemme suurta synergiapotentiaalia, lähinnä markkinoinnissa ja markkinan laajentamisessa, mutta myös asennustoiminnassa sekä ratkaisukehityksessä”, Jouni Penttinen jatkaa.

“Tällä lisäsijoituksellaan Playgreen Finland Oy:ssä Nordic Waterproofing osoittaa ja vahvistaa sitoutumistaan kestäviin ja ympäristöystävällisiin rakentamisen ratkaisuihin”, sanoo Nordic Waterproofing Groupin konsernijohtaja Martin Ellis.

Nordic Waterproofing Holding AB:n suomalainen tytäryhtiö Nordic Waterproofing Oy on tänään allekirjoittanut sopimuksen hankkia 31 % suomalaisesta Playgreen Finland Oy:stä ja omistaa nyt 64 % yhtiön osakekannasta. Sopimus allekirjoitettiin ja kauppa toteutui samanaikaisesti. Hankinta rahoitetaan Nordic Waterproofingin nykyisillä rahoitusjärjestelyillä. Lisäksi Nordic Waterproofingilla on option ostaa loputkin 36 % osakkeista 28.2.2025 mennessä. Playgreen yhdistetään Asennuspalvelut-segmenttiin 1.12.2022 alkaen. Yrityskaupalla ei odoteta olevan vaikutusta Nordic Waterproofingin vuoden 2022 osakekohtaiseen tulokseen.

Lisätiedot: Per-Olof Schrewelius, talousjohtaja ja sijoittajasuhteet
Puh.: +46 707 82 79 58
e-mail: pos@nordicwaterproofing.com

Nordic Waterproofing lyhyesti
Nordic Waterproofing on yksi johtavista toimijoista Pohjois-Euroopan vedeneristysmarkkinoilla. Yritys tarjoaa laadukkaita vedeneristystuotteita ja -ratkaisuja Ruotsissa, Suomessa, Tanskassa, Norjassa, Belgiassa, Alankomaissa, Puolassa, Isossa-Britanniassa ja Saksassa. Nordic Waterproofing tarjoaa myös asennuspalveluita kokonaan omistamissaan tytäryhtiöissä Suomessa, osaomisteisessa tytäryhtiössään Norjassa sekä osaomisteisissa franchise-yrityksissä Tanskassa. Yritys markkinoi tuotteitaan ja ratkaisujaan useilla brändeillä, joista kaikilla on pitkä historia ja joista useimmat ovat vedeneristysalan vakiintuneimpien ja tunnetuimpien brändien joukossa omilla markkinasegmenteillään, kuten Mataki, Trebolit, Phønix Tag Materialer, Kerabit, Byggpartner, SealEco, Distri Pond, Gauris, SeiKat, SPT-Painting, Taasinge Elementer, RVT, Urban Green ja Veg Tech. Nordic Waterproofing Holding AB on listattu keskisuurten yritysten segmenttiin Nasdaq Stockholmissa pörssikoodilla NWG.
Lisätiedot: www.nordicwaterproofing.com
Playgreen Finland Oy lyhyesti 
Playgreen Finland Oy on vuonna 2010 perustettu aurinkoenergiaratkaisujen erityisosaaja. Yritys tarjoaa asiakkailleen laadukkaita ratkaisuja laadukkain komponentein. Lisäksi yritys on Suomen johtava aurinkoenergiavarastojen ja sähköautojen latauspisteiden toimittaja. Playgreen asensi ensimmäisen aurinkoenergiaratkaisunsa vuonna 2011 ja ensimmäisen aurinkoenergiavarastonsa vuonna 2012. Yritykseen hankittiin ensimmäinen sähköauto vuonna 2012. Koko historiansa ajan Playgreen on etsinyt korkealaatuisia ja kustannustehokkaita ratkaisuja asiakkailleen. Yrityksen palveluksessa on 22 aurinkoenergia-asiantuntijaa myynnissä ja suunnittelussa. Kokeneet asennustiimit ovat asentaneet jo yli 10 000 aurinkopaneelia. Yrityksen ydinosaamista on projektikokonaisuuksien hallinta myynnistä suunnitteluun.
Lisätiedot: www.playgreen.fi
Playgreen suunnittelee ja toimittaa aurinkoenergiaratkaisuja julkisiin rakennuksiin, teollisuuteen, taloyhtiöille, maatiloille ja pientaloihin.