Nordic Waterproofing ostaa tanskalaisen elementtivalmistajan Taasinge Elementer A/S:n

Nordic Waterproofing Group on ostanut 80 % tanskalaisen Taasinge Elementer A/S:n osakkeista.

Yhtiö on Tanskan johtava puurakenteisten katto- ja julkisivuelementtien valmistaja. Elementit palvelevat pääosin rakennusteollisuutta. Taasingen vuotuinen liikevaihto on noin  150 miljoonaa SEK ja työntekijöitä on 115.

“Taasingen hankinta on tärkeä askel strategiassamme kohti kattavien ratkaisujen tarjoamista rakennusten ja intrastruktuurin suojaamiseen”, sanoo Martin Ellis, Nordic Waterproofing Groupin toimitusjohtaja. Yhtiöllä on uniikki markkina-asema korkean tason elementtivalmistuksessa, missä olennaista on materiaalituntemus sekä asiakaskohtaisesti räätälöidyt tuotteet, kuten julkisivu-, katto- ja kansielementit. Kaikki tuotteet valmistetaan tilaustyönä tiettyihin projekteihin. Henkilöstöllä on laaja tietämys kattojen ja julkisivujen vedeneritysratkaisuista, joihin myös monia Nordic Waterproofingin tarjoaman tuotteita käytetään.”

“Taasinge on kehittynyt hyvin viime vuosina. Asiakkainamme on suuria rakennusyrityksiä, jotka rakentavat liikekiinteistöjä, kouluja ja kerrostaloja”, sanoo Martin Tholstrup, Taasinge Elementer A/S:n toimitusjohtaja. “Menestyksemme perustuu osittain siihen, että meillä on joukko päteviä insinöörejä, jotka kykenevät antamaan tietoa kussakin projektissa parhaiten toimivista ratkaisuista niin teknisestä kuin taloudellisestakin näkökulmasta. Osana suurempaa konsernia Taasinge voi tavoitella lisäkasvua Pohjoismaissa”.

Taasinge yhdistetään osaksi Tuotteet ja ratkaisut -liiketoimintasegmenttiä alkaen 4.7.2017. Hankinnalla odotetaan olevan lievä positiivinen vaikutus Nordic Waterproofingin osakkeen osinkotuottoon 2017.

 “Nordic Waterproofingin strategia sisältää tuote- ja palveluvalikoiman laajentamisen Euroopan markkinoilla ja Taasingen myötä saamme lisää kasvupotentiaalia. Olemme tyytyväisiä siihen, että Taasingen toimitusjohtaja ja talousjohtaja jäävät vähemmistöosakkaiksi. Toivotamme uudet tanskalaiset kollegamme Nordic Waterproofing Groupiin,” kommentoi Martin Ellis.

Lisätiedot:
Anders Antonsson, sijoittajasuhteet
Puh. +46 709 99 49 70
Sähköposti anders.antonsson@nordicwaterproofing.com

4.7.2017